donderdag 3 december 2015

De laatste leuke voorbereidingen voor Sinterklaas!

Vandaag hadden we onze 1ste sportronde van dit schooljaar. Yannina koos voor paardrijden, want dat doet ze heel graag. Als ze gaat paardrijden heeft ze een tok, een harnas, een rijbroek en laarzen nodig om haarzelf te beschermen als ze valt. Gelukkig is dat nog niet gebeurd, want ze rijdt op een rustig en goed getemd paard. Yannina liet ons foto's zien van een merrie, een hengst en een veulen: bij elke foto gaf ze ons een goede uitleg. Op één foto konden we Yannina op een paard ' in actie ' zien. Om haar sportronde af te sluiten had ze nog een schattig pluche paardje bij.

Yannina, je hebt dat superflink verteld: dikke duim, meid!









Ynse gooide met de verrassingsrondedobbelsteen; Emani en zijzelf zullen volgende week woensdag hun beroepenronde mogen voorstellen.



Na onze verrassingsronde was het ' contractwerktijd '. Yannina maakte een mooie verwerking van haar sportronde in ons praatrondeboek.

Opeens zagen we supermooie kringen van een vliegtuig in de lucht; dat wilden we graag allemaal eens zien :-)






Na onze turnles kwam er tijdens de rekenles een nieuw getal bij op onze getallenlijn: het getal 8. We koppelden er het getalbeeld aan, we telden tot en met 8 en terug, we maakten groepjes van 8 en leerden het getal 8 ook schrijven: niet zo gemakkelijk, maar na een goede inoefening lukte het wel!








In de praatronde ontdekten we dat we niet allemaal precies hetzelfde zien van een voorwerp: het hangt er van af aan welke kant we zitten of staan. Al spelenderwijs leerden we met de klasperforator en de olifantenknuffel van Kaat over zij- , boven- , voor- , achter -  en bovenaanzicht. Kirsten vond het super dat alle jongens en meisjes erg goed meededen.









Tijdens onze middagpauze luisterden we naar de Sinterklaas - c.d. met leuke verhaaltjes, die Jade meebracht.



Na onze middagspeeltijd begonnen we meteen aan onze laatste voorbereidingen, want eindelijk is het morgen zover. Sinterklaas komt op bezoek: joepieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Eerst repeteerden we  met veel enthousiasme ons Pietendansje ' Linkerbeen, rechterbeen '  in de speelzaal, want daar gaat morgen het Sinterklaasfeest door.




Terug in ons klasje tekenden we een ontwerp voor een nieuwe Sinterklaasboot, want de boot waar de Sint nu mee rondvaart begint het serieus af te laten weten.







Jens zorgde ervoor dat al onze tekeningen en brieven ( die we de laatste 3 vrijdagen gemaakt hadden bij ' Sinterklaasteamwork ' ) in de grote envelop kwamen. Hij plakte er ook het etiket met het adres van de Sint op en hij zal na school de grote envelop gaan posten in een rode postbus. Dank je wel hiervoor, Jens!

Hopelijk krijgen we snel een briefje terug hé...






Ata stempelde het voorblad voor ons boekje met bootontwerpen. Goed gedaan, Ata!

 
We maakten ook nog naamkaartjes, die we morgen op ons zullen spelden. Sinterklaas moet morgen op heel wat scholen langsgaan en hij is ook niet meer zo jong hé. Moest hij dan een naampje vergeten, kan hij altijd even piepen op onze naamkaartjes hé.






In de afsluitronde stelden we onze bootontwerpen aan elkaar voor. Ata liet het voorblad zien aan de groep en Jens toonde ons de grote envelop, die hij in orde had gemaakt.

Heel fijn gewerkt allemaal: een kus van de juf en twee banken vooruit!





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten