woensdag 7 mei 2014

Supergeslaagde vroeger en nu - ronde!

Vanmorgen waren Sam en Syrah aan de beurt om iets voor te stellen in de verrassingsronde. Voor hen was dit de eerste keer, want ze zijn nog maar enkele weken in onze school. Onze dobbelsteen had uitgemaakt dat het deze week een vroeger en nu - ronde zou worden.

Sam had een langspeelplaat, een cd en een foto van You Tube / Spotify bij... Hij vertelde dat ze vroeger naar platen luisterden; als je ze omdraaide, stonden er andere liedjes op. Dan was er de c.d. en als we nu graag een liedje willen horen, doen we dat met de computer via You Tube of Spotify. Dat laatste kwam de kinderen zeer bekend voor, want iedere dag mogen telkens andere kinderen een liedje kiezen op onze p.c. 's. We legden de 3 voorwerpen, die Sam bij had, van vroeger naar nu en Lylas maakte meteen de opmerking dat er tussen de lp en de c.d. ook nog een cassette bestond, die je ook aan twee kanten kan beluisteren. Ook vergeleken we de lp met de c.d. qua grootte, kleur, duurzaamheid,...
Op ons smartbord zochten we nog wat foto's op van een platenspeler en een cassette, want niet alle kinderen wisten hoe die eruit zagen. Sam, je hebt dat supergoed gedaan: doe zo verder, jongen!






Syrah leerde ons de evolutie van fietsen bij. Eerst was er een fiets zonder pedalen, dan een hele gekke fiets met een groot en klein wiel en nog wat later kwam er een fiets waarmee je in het donker kon fietsen, als je in het potje aan het stuur een kaarsje brandde. Sam zei dat je deze laatste fiets ook nog in Bokrijk kan zien. Nu bestaan er mountainbikes, wielrennersfietsen en zelfs elektrische fietsen. Syrah toonde ons ook nog een foto van haar eigen fiets en zo'n elektrische fiets van haar moeke.
Op ons smartbord liet Kirsten ons een foto zien van een plooifiets, die zijn erg gemakkelijk als je op reis gaat. En we bespraken nog in welke periode op onze levenslijn je meestal leert fietsen. Syrah, ook voor jou een dikke pluim: echt goed verteld, meid!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten