zaterdag 24 mei 2014

Groene vingers!

Gisterennamiddag trokken we naar buiten, om onze groene vingers nog eens goed te laten werken...
 
Eén groep ging met Marjan bloemetjes, die Kyana meebracht ( dank je wel! ), planten in de laarsjes aan onze schoolpoort. Een hele karwei, maar we deden we het met veel plezier: bandjes ( waarmee de laarsjes vasthingen ) losknippen, de oude grond en verwelkte bloemetjes uit de laarsjes halen en in de groene bak gooien,  de laarsjes vullen met verse grond en de stinkertjes erin plantten. Aan de vers gevulde laarsjes hingen we nieuwe bandjes en tenslotte gaven we ze nog eens goed water...
 
De komkommerzaadjes die we een paar weken geleden geplant hadden in de potjes, waren ondertussen in onze klas goed gegroeid tot stevige plantjes. Daarom ging een andere groep met Kirsten de komkommersplantjes in ons klastuintje planten. Omdat we zoveel  plantjes hadden plantten we er ook wat tegen de draad van de schooltuin, maar dat is sneller gezegd dan gedaan. Amai, wat was die aarde hard... gelukkig hadden we heel wat sterke kids die goed overweg konden  met een grote schop!
 
Het was heel fijn om te zien dat jullie zo enthousiast werkten en in de klas niet uitgepraat raakten over hoe fijn het buiten wel niet was!
 
 




































Nog wat foto's van ons hoekenwerk deze week:

Senne en Malik zochten foto's zoeken bij hun onderzoekje over vogels.

Sam maakte een mooie levenslijn met foto's uit een tijdschrift: baby, grootouder, peuter,...




Selim en Lylas werkten hard aan een puzzel...

Arvid maakte een kaartje met de lichtbak en hij vond het heel leuk om te doen...



Malik stelde zijn onderzoekje over de kerkuil voor in onze afsluitronde...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten