donderdag 15 mei 2014

Actieve sportronde en 1 liter!

Maandagmorgen kregen we al meteen speciaal bezoek, want Syrah wou graag eens haar hondje tonen in onze praatronde. Het is een Japanse Akita en hij is 1.5 jaar oud. Verschillende kinderen zeiden meteen dat hij op een vos leek. Wat een lief en braaf beestje!




Woensdag trokken we naar buiten, want Amélie had voor onze sportronde haar skates meegebracht. Amélie heeft leren skaten door haar zus Annabelle en ze vindt het echt héél leuk om te doen. Natuurlijk had Amélie ook elleboog- en kniebeschermers bij, want dat heb je wel nodig met zo'n snelle hobby! Na haar uitleg gaf Amélie een demonstratie op de speelplaats. Knap hoor!










Tijdens onze praatronde van vandaag had Miet een oude videocassette bij van Hopla. Neen, we gingen geen Hopla kijken ... maar Miet wou ons even laten zien hoe zo'n een cassette van vroeger eruit zag. Er waren toch nog verschillende kinderen die thuis of bij hun grootouders een videospeler hebben staan, om videocassettes te bekijken.



Kirsten kreeg van Thijs 2 scoubidous (een paarse en een roze ) die hij thuis zelf gemaakt had. Lief hé! Hij vertelde dat hij wel maar 2 draden gebruikt had, omdat hij dat mooier vind en hij liet ons ook zien hoe we met die draden knopen kunnen maken.



Omdat Kyana haar spulletjes  voor de sportronde gisteren vergeten was, bleven we vandaag na de speeltijd even in de speelzaal. Want Kyana had ook veel plaats nodig! Eerst vertelde ze met behulp van haar foto's de kleding die je nodig hebt als je gaat tennissen, de verschillende soorten velden, de functie van een scheidsrechter en baljongens,... Daarna toonde Kyana ons haar medailles en liet ze ons de manier zien waarop je je raket moet vasthouden. Om af te sluiten gooiden verschillende kinderen maar al te graag een tennisbal naar Kyana, waardoor ze heel wat rake ballen kon slaan. Amai, Kyana: goed gedaan hoor!














De kinderen van het 1ste leerjaar maten vandaag de inhoud van heel wat flessen, potjes en emmers met een maatbeker van 1 liter.Goed schatten, flessen vullen, de inhoud overgieten en alle spulletjes bij de juiste kaartjes plaatsen: minder, evenveel of meer dan 1 liter. Echt leuk en leerrijk tegelijkertijd!













Omdat er al verschillende kinderen klaar waren met hun contractwerk deden zij een andere activiteit.

Selim en Amélie maakte met foto's ( die ze gisteren zelf op de pc hadden gekozen ) het maandblad van april om aan onze tijdslijn te hangen.



Senne en Malik zochten informatie op over de kerkuil en de steppe- arend. Senne gaat regelmatig naar een vogeltreffen en wij willen wel graag eens weten hoe die vogels eruit zien, waar ze verblijven,...


Thijs, Romeo, Luca en Lylas maakten met Lego ontwerpen na uit het Legoboek dat ze vandaag uitleenden in de bibtruck.
 


In onze afsluitronde gingen verschillende kinderen uit het 1ste leerjaar eens laten horen aan de kleuters hoe goed ze al kunnen lezen.  Om echt trots op te zijn!

Romeo wou graag in de klas van zijn zusje ( KO1  bij Ann ) voorlezen en hij deed dat samen Amélie.


Lylas en Sophie lieten aan de oudste kleuters van Kristie zien, hoe ook zij volgend schooljaar zullen leren lezen.


En Kyana en Luca lieten de kleutertjes van Nath meegenieten van een leuk voorleesboek van Kikker.


O ja, we hebben ook nog een bekende Genkenaar in onze klas.  Senne staat, samen met Sigi, in een boekje dat Jo uit de bibtruck bij had. Leuke foto hé... nu zie je pas hoe fel Senne gegroeid is!



1 opmerking: