vrijdag 25 april 2014

Ons schooltuinforum

Normaal gezien beginnen we 's vrijdags altijd met ons leesatelier, maar omdat de groepjes veranderd zullen worden ( het AVI - leesniveau van de meeste kinderen is gestegen; goed hé! ) zal het lezen met onze lieve leesouders terug van start gaan op dinsdag 28 april.

Daarom begonnen we deze morgen met onze actua- ronde: een aflevering van Karrewiet kijken, nadien in groepjes een webschema maken met de belangrijkste woorden en als afsluiter ons webschema voorstellen aan de ganse klas.




Zyna en Emre lazen, samen met Tosca, een leesboekje van kapitein Tijs...


Malik, Amira, Thijs en Amélie speelden met Nina ( een student die een spel aan het ontwerpen is ) een spel i.v.m. sociale vaardigheden.


Namiddag werkten sommige kinderen hun droomtuinen af... Andere kinderen maakten een mooie poster over komkommers en wortels. Op de poster stonden de verschillende stappen van zaaien tot oogsten en ze zochten ook nog gerechten op die we kunnen maken met wortelen en komkommers.

Tijdens ons schooltuinforum op het einde van de namiddag kwamen we met alle kinderen van de school samen in de speelzaal en vertelde iedere klas wat ze zullen gaan zaaien in onze schooltuin.

Selim toonde op zijn latje hoe ver de zaadjes uit elkaar geplant moeten worden en Lylas liet de komkommerplant zien, die hij van thuis had meegebracht.


 











de kleuters van Ann

de kleuters van Nath

de kleuters van Kristie

de flinke kids uit onze klas










!!! Niet vergeten: maandag gaan we voor de laatste keer zwemmen!!! Een héél fijn weekend, allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten