vrijdag 8 november 2013

Vrije teksten en Sinthoekenwerk

Vandaag was Kirsten echt wel supertrots op haar flinke kindjes van het 1ste leerjaar! Tot aan de herfstvakantie maakten we altijd een tekening en schreef Kirsten erbij wat wij vertelden. Maar nu we toch al heel wat lettertjes kennen ( waarmee we woorden en zelfs korte zinnen kunnen schrijven ), waren we er echt klaar voor: onze eerste zelfgeschreven vrije tekst! Alle vrije teksten hangen te pronken aan ons vrije tekstentouw.











Na ons leesatelier kregen onze journalisten van de week het woord. Lylas had een krantenartikel bij over Galloway - koeien, die ze hebben moeten bevrijden uit het water. Het Natuurpunt kwam hulp bieden en Lylas toonde ons hoe hoog hun speciale laarzen waren die ze aan hadden. Thijs vertelde ons dat er deze week een pastoor was die dieren zegende. Iedereen kon in Neerglabbeek hun dier ( pony, konijn,hond, poes,... ) laten nat maken met speciale borstel, om hen zo geluk te wensen. Thijs had op zijn journalistenblad, samen met zijn mama en papa, nog sites geschreven: zo konden we op TV Limburg en Ketnet korte reportages met leuke beelden bekijken. Jongens, een dikke duim voor jullie alle twee: jullie hebben het supergoed uitgelegd!











Tijdens de praatronde begint Sinterklas stilletjes het gespreksonderwerp te worden, want... de goede man is in ons land. Daarom zijn we vandaag begonnen aan een nieuw hoekenwerkaanbod met verschillende Sinterklaasopdrachten. Dat vonden de kids natuurlijk wel hééééééééééél erg leuk!

Knutselhoek

Handige handjeshoek

Taalhoek

Creatieve schrijfhoek

Leesklasje

Onderzoekshoek










Geen opmerkingen:

Een reactie posten