donderdag 7 november 2013

Snoepie, onze krokodil!

Vandaag maakten de kinderen van het 1ste leerjaar kennis met Snoepie, onze snoepkrokodil. Met de hulp van het bekje van Snoepie leerden we de vergelijkingstekens van ' minder dan ... ' en ' meer dan... '. Want Snoepie doet altijd zijn bekje open naar de kant waar de meeste snoepjes liggen. En ook op papier lukte het ons goed om de juiste tekens tussen getallen te maken: knap hoor!

 
 







 
Ook de kids van het 2de leerjaar leerden vandaag iets nieuws bij hun rekenles: getallen t.e.m. 100. En waren ze trots! We vertrokken met het getal 40, want Lylas ( uit het 1ste leerjaar ) vertelde in de praatronde dat zijn papa 40 jaar geworden was deze week. We kregen de opdracht, om de andere zuivere tientallen die onder en boven het getal 40 stonden,  te zoeken. Daarna schreef Kirsten het getal 33 op ons bord, want ook de papa van Malik werd deze week een jaartje ouder. Ook het zoeken van getallen die links en rechts van het getal 33 staan, ging vrij vlot... Volgende week gaan we verder met het inoefenen van ons honderveld.

Gisteren brachten Amira en Selim boekjes mee voor onze verrassingsronde. Amira vertelde ons veel over dino's en liet ons haar lievelingsdino zien. Selim las een stukje voor over planeten en toonde ons verschillende planeten in zijn mooi natuurboek.Natuurlijk vonden we deze 2 onderwerpen super en kwamen hier heel wat onderzoeksvragen uit...







Nadat we vorige maand werkten met de plattegrond van een dierentuin, speeltuin,... gingen we deze week zelf aan de slag! Eerst liet Kirsten ons een blad zien met 3 brede rechthoeken en 1 smalle rechthoek. We zagen al heel snel dat dat onze 3 ramen en het bord van onze klas waren. Daarna tekenden we per 2 de andere banken, stoelen, kasten, computers,... bij op de plattegrond. We deden het met veel plezier en als we soms niet wisten hoe we iets moesten tekenen, ' vlogen ' we even op onze stoel om te kijken hoe de bovenkant van een klasvoorwerp eruit zag.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten