woensdag 15 maart 2017

Een gezonde start van de dag!

Gisteren vierden we de 7de verjaardag van Enes: hiep hiep hoera!

Zijn levenslijn stelde hij vorige week al voor en daar zagen we Enes als schattige baby, guitige peuter, flinke kleuter en grote kerel zoals hij nu al is. Enes haalde heel wat tutjes ( want daar was hij vroeger gek van), toffe sportschoentjes en zijn geboortekaartje met foto uit de verjaardagsdoos.

Leuk verteld, Enes πŸ‘πŸ‘!








Wat genoten we van de heerlijke cupcakes ( die we zelf mochten versieren ) en de frisse fruitspiesjes πŸŽπŸπŸπŸ‰πŸŠπŸ‹πŸŒπŸ!

Kirsten las ons in de afsluitronde nog voor uit een superleuk piratenboek. We hingen aan haar lippen.

Dank je wel voor de lekkere traktatie Enes en nogmaals een dikke proficiat met je 7de verjaardagπŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰!






















Vanmorgen leerden we heel wat bij, want Cristian en Jesper zorgde voor een knappe ' gezonde voedingsronde ' .

Cristian was met zijn mama naar de supermarkt gegaan en had daar foto's gemaakt van superveel bekende en minder bekende soorten groenten en fruit.
Hij had thuis ook mooie posters gemaakt waarop hij zelf telkens de juiste naam had geschreven. Cristian liet ons proeven van kleine snoepgroentjes, die we eigenlijk gemakkelijk kunnen meenemen in onze boterhamdoos: lekker en gezond!

Jesper had op een stevige plaat verschillende voedingsmiddelen geplakt. Daar konden we heel goed op zien hoeveel suiker er in elk product zit, want hij had er klontjes suiker onder geplakt.
We verschoten daar toch wel van ... 5 klontjes suiker in 1 chocoladewafel, meer dan 6 klontjes suiker in een blikje Fanta,...
We zagen ook voedingsmiddelen waar weinig of geen suiker in zitten zoals water, een rijstwafel, fruit,...

Jesper had ook nog een smaakproefje voor ons: hij had 2 soorten cornflakes bij die erg op mekaar lijken. Wij moesten proeven in welk soort er veel meer suiker zat; we proefden en zagen het zelfs goed.

Cristian en Jesper, jullie mogen trots op jezelf: super gedaan, vriendjes!


























 Volgende week woensdag mogen Stella en Hannes hun familieronde voorstellen 😊😊.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten