donderdag 16 maart 2017

Buiten wegen met de balans

Tijdens onze werktijd maakten Ellie, Amber, Lorena en Cristian leuke leerposters om op te hangen aan onze muur: zo zullen we ons niet meer laten foppen tussen de euro's en de eurocenten.

Mooi gedaan, kids πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘!










Na de speeltijd leerden we het gewicht ' 1 kilogram ' kennen: amai, we hadden niet verwacht dat het zo zwaar zou voelen in onze handen.

Uit de vorige meetlessen wisten we al hoe we meter en euro korter kunnen schrijven.

Maar wat zou de afkorting van ' kilogram ' zijn? En wat betekent dan de letter ' g ' op de poster van de gezonde voedingsronde van Jesper?








Dan zochten we allerlei voorwerpen uit de klas: wat weegt minder, evenveel en meer dan ' 1 kilogram '???: vergelijken, voelen, schatten, wegen,...

Tafels, een boekentas, potloden, drinkflessen, een bal, onszelf, stiften, ... er werd heel wat gevondenπŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€.















Omdat het zo mooi weer was, trokken we natuurlijk ook naar buiten 😎😎😎 om wat natuurspulletjes die zoeken die minder, evenveel en meer dan '1 kilogram ' wogen: dennenappels, stokjes, kleine steentjes, supergrote stenen,...

Super toch, zo buiten leren!

We vulden ook het bakje van de balans met zand en probeerden de balans in evenwicht te brengen met het gewicht van ' 1 kilogram '. Dat lukte ons echt supergoed πŸ‘πŸ‘πŸ‘!

Om erg nauwkeurig en precies te zijn, zagen we bij de vroeger en nu - ronde van Joppe dat we best een digitale weegschaal gebruiken. Dus zo gezegd... zo gedaan!



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten