woensdag 25 mei 2016

Superreceptenronde!

Vandaag zijn we ' ons kort dagje ' begonnen met een superreceptenronde.

Jade leerde ons hoe we heerlijke cocktailsaus kunnen maken om bij groentjes, vlees van de bbq,... te eten. Ze legde telkens elke stap erg goed uit en toonde het ons dan op de praatrondetafel: room toevoegen aan de mayonaise, een beetje ketchup, worcestersaus en een paar druppeltjes Tobasco. Eerst mengde Jade alle ingrediënten en dan liet ze verschillende klasgenoten ook eens aan de beurt.

Natuurlijke proefden we met veel plezier de zelfgemaakte saus met een krokant vers worteltje. In onze huiswerkkaft steekt een kopie van het zelfgeschreven receptje van onze kokkin.

Lander had een grote plastic doos bij en we konden maar niet wachten tot die openging. Er zat een koekjestaart aan die gemaakt was van ( hoe kan het ook anders? )  koekjes en crème au beurre. De koekjes werd gesopt in koffie en de crème was gemaakt van boter. Lander vertelde ons dat we altijd met koekjes moeten beginnen en bovenop de taart eindigen met crème au beurre. De boter laten we best uit de koelkast, want dan is die zachter om mee te werken. Er was geen kers op de taart, maar wel lekkere hagelslag.

Na het aperitiefhapje van Jade sneed Lander de taart in kleine stukjes, zodat we allemaal konden genieten van een lekker dessertje:-)

Jade en Lander, jullie hebben dat super gedaan ... om apetrots op te zijn!








































Tijdens contractwerktijd werkten Lander en Jade aan de verwerking van hun receptenronde in ons praatrondeboek: knippen, plakken schrijven,...









Na onze wiskundeles ( waar de voor de 1ste keer leerden optellen tot 20 met de brug ) en onze les Nederlands ( waar we onze rijmtalenten konden laten zien ) was het alweer tijd voor onze afsluitronde. Jaaaaaaa, die woensdagvoormiddagen gaan zo snel....

Jade en Lander stelden hun verwerking voor in de kring en Sadik gooide met de dobbelsteen.

Sadik en Yana mogen volgende een boek voorstellen in onze 1ste boekenronde. Veel plezier met de voorbereidingen, Sadik en Yana!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten