vrijdag 20 mei 2016

Knutselen van onze vaderdagverrassing

Vanmorgen begonnen Karell en Ata met het voorstellen van hun krantenartikel.

Karell vertelde dat er voor de 1ste keer een zendertje in een egel geplaatst werd. Door dit zendertje kunnen wetenschappers zien wat de egel 's nachts doet, wat zijn voedselbehoeften zijn,...
Karell had gisteren zelf ook een egel gezien en geholpen, die vastzat aan de draad bij de paarden... maar ze wist niet als dit egeltje ook een zendertje had.

Ata had een krantenartikel bij over onze gezondheid. Heel wat kinderen spelen te vaak op de tablet of op de gsm van hun ouders, waardoor ze pijn krijgen aan hun nek. Ook in onze klas worden er wel graag spelletjes gespeeld op de gsm, tablets,... maar meestal worden er thuis toch wel afspraken gemaakt hoelang we mogen spelen: goed zo!

Karell en Ata, jullie waren goede journalisten van de week: dikke duim allebei!










Ons actua - prikbord is van de kast gevallen... Is er een handige mama of papa die tijd en zin heeft om ons prikbord terug op te hangen?


Na onze actua - ronde deden we een leesatelier met onze leesmakkers van de 3de graad.





De kinderen van de 2de graad gingen rond in alle klassen voor een tussenstand van de sponsortuinloop.

Voorlopig staat ons klasje op de 1ste plaats met 110 euro. Super hé...  nu proberen die 1ste plaats te houden en dit weekend nog veel lieve sponsors te zoeken hé!




De voorbije weken werkten we met veel plezier aan onze vrije teksten. Vorige week deden we dat buiten in het zonnetje... deze week jammer genoeg binnen!

Onze fantasieverhalen en waargebeurde verhalen werden verder geschreven, verbeterd, voorgelezen, overgetypt op de pc, creatief verwerkt met verschillende materialen,...

Knap gewerkt allemaal!





 











Deze namiddag stond  het knutselen van onze vaderdagverrassing op de planning.

We hadden een oproep gedaan voor grootouders, omdat we vorige week in het Karrewietjournaal hadden gezien dat er in Denemarken regelmatig grootouders in de klassen komen helpen. Dat vonden we wel een leuk idee!

Dus... waren we superblij dat er heel wat ouders en grootouders ons zo fijn meehielpen met het maken van onze cadeautjes. Natuurlijk kunnen we nog niet veel verklappen en laten zien... anders is het geen verrassing meer hé :-)

Een dikke dank je wel ... oma van Jasmijn, oma van Anna, oma van Jade, mama van Lucas en mama van Karell voor jullie helpende handen!


















Omdat we nog wat tijd over hadden, lieten we nog graag onze (  groot ) ouders horen hoe goed de kindjes in ons klasje al kunnen lezen... want daar mogen we terecht fier op zijn hé!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten