woensdag 11 mei 2016

Sorteren en een tof idee!

Deze week zijn we gestart met een nieuw project: Afval! Kirsten had de voorbije weken foto's getrokken van slijpsel in de papierdoos, een bananenschil in de restvuilbak,... in ons klasje. Dus dringend tijd om te leren sorteren.

In kleine groepjes sorteerden we verschillende soorten afval: sommige spulletjes waren heel duidelijk, anderen waren doordenkertjes.

We ontdekten dat Kirsten het titelblad van glas vergeten was... dus zorgde Thieme daar met veel plezier voor.

De volgende weken zullen we nog verschillende leuke activiteiten rond ' afval ' doen en misschien kunnen we zelfs nog eens een uitstapje maken. We kijken er naar uit!



















Vanmorgen was het Stella, die zorgde voor onze verrassingsronde. Omdat ze de gele kleur had gegooid koos ze voor een spelletjesronde.

Stella had een ganzenbordspel van ' FC De kampioenen ' bij. Ze legde de spelregels goed uit en kende alle personages op haar duimpje ... want ze heeft thuis de dvd's van haar lievelingsserie.

Natuurlijk wilden we graag allemaal eens het spel uitproberen, dus trok Stella naamstokjes en werd er verschillende keren gewisseld.

We vonden het echt een leuk spel en je hebt je spel erg goed voorgesteld: dikke duim, Stella!












 Het leek ons wel een superidee om eens een ganzenbordspel zelf te maken: in plaats van de personages van ' FC De kampioenen ' zullen we fotootjes gebruiken van onszelf.

Een blij gezichtje als we ineens verder mogen naar een ander hokje, een boos gezichtje als we een beurt moeten overslaan, 2 dikke duimen als we 2x achter mekaar mogen gooien, een heel verdrietig gezichtje als we helemaal terug naar het begin moeten, ...

En  wij vonden dat Kirsten ook op de foto moest... wie het eerst op Kirsten haar hokje geraakt, zal de winnaar van ons ganzenbordspel zijn :-)

Super, we kunnen niet meer wachten om er aan te beginnen.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten