maandag 18 april 2016

Start van ons nieuw project!

Blog geschreven door stagiaire Laura:

Sinds vandaag zijn de twee weken stage begonnen. Hier keek ik dan ook al heel lang naar uit!
De komende twee weken zal ik de blogberichten schrijven.

Deze morgen na de praatronde hadden we wel een heel speciale brief gekregen. Deze brief kwam van niemand minder dan een piraat!
Hij vroeg ons in zijn brief of wij hem konden helpen met zijn schat terug te vinden. Als wij ons aan de regels houden en goed meewerken, krijgen wij een stukje schatkaart. Na 8 stukjes is de schatkaart compleet en kan het puzzelen beginnen. Als de schatkaart terug leesbaar is, gaan we de schat ook echt zoeken!

Wij kijken er alvast heel erg naar uit!









Voor de paasvakantie hadden Yannina en Emani een leuke gezonde voedingsronde aan ons voorgesteld. We genoten toen ook van een gezonde ontbijt samen met de kinderen van het tweede leerjaar.  Vandaar dat we vandaag startten met een nieuw project rond gezonde en ongezonde voeding.

Namiddag werden de groepjes verdeeld. De kinderen sloten hun ogen terwijl ze een kaartje kregen. Toen ze hun ogen terug openden zagen ze met wie ze in het groepje waren. 

Toen kon het hoekenwerk echt beginnen!


Bij hoek 1 moesten ze een voedingsdriehoek maken. Hiervoor mochten ze voeding zoeken in de reclamefolders. Ze knipten en plakten ijverig...
 




In de tweede hoek moesten ze de producten bij de juiste naam kaart leggen. Ze moesten ook eens kijken of de voeding gezond of ongezond was. 












In de derde hoek maakten de leerlingen verschillende werkblaadjes...





In hoek 4 maakten de leerlingen een Pinguïn. Geen echte natuurlijk!
Maar eentje van zwarte olijfjes, mozzarella en wortel. 
De resultaten waren super!












In de laatste hoek werden de kinderen door hun teamgenoten geblinddoekt. De teamgenoten lieten het geblinddoekte kind proeven. Er werden verschillende gezonde dingen geproefd zoals: peer, komkommer en kaas. 

Zonder samenwerking was deze opdracht heel moeilijk!
Jullie hebben supergoed samengewerkt! 










Vandaag kwamen nog niet alle kinderen aan de beurt voor elke opdracht. Donderdagnamiddag werken we daarom terug in de hoeken...


Ik kijk alvast uit naar morgen!

Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten