donderdag 14 april 2016

Creatief werken rond ' zintuigen '

Gisteren vertelden Yannina en Ynse tijdens onze verrassingsronde met veel plezier over hun hobby.
Zij hadden geel gegooid en dus mochten ze kiezen :-)

We wisten al dat Yannina paardrijden superleuk vindt. Tijdens de paasvakantie volgde ze een ponykamp; daar leerden ze dankzij haar lieve juf weer heel wat bij. Yannina rijdt graag op April... nee, niet de maand... dat is de naam van een rustig en lief paardje. We zagen verschillende mooie foto's van Yannina ' in actie '. 
Het geslaagde kamp werd afgesloten met een korte show; daar mochten de mama's en papa's naar komen kijken.

 Ynse had op ' de dag van de sport ' ook al verteld dat ze een nieuwe hobby heeft sinds ze in het 1ste leerjaar zit. Ze is gek van jazz - ballet: dat is dansen op moderne muziek. Ynse had ook haar kleren bij, die ze aandoet tijdens de lessen van haar leuke juf Sanne.
Nog niet zo lang geleden had de dansschool, waar Ynse danst, ook een show in de C - mine. Daar gaven kleine en grote kids het beste van zichzelf. 
Natuurlijk keken we graag naar een stukje van het mooie optreden van Ynse.

Yannina en Ynse, jullie hebben er een leuke hobbyronde van gemaakt: dikke duim!















Vanaf volgende week zullen er nieuwe verrassingsrondes gegooid kunnen worden: muziek - spelletjes - recepten - cultuur - en boekenronde.

Kaat en Karell mogen de spits afbijten: zij mogen volgende week een muziekronde aan ons voorstellen. Veel plezier met de voorbereiding, lieve meisjes!




Tijdens contractwerktijd maakte Yannina een verwerking van haar hobbyronde. Omdat onze woensdag altijd zo snel voorbij vliegt, mag Ynse een andere keer haar verwerking in ons praatrondeboek maken.  Mooi gedaan, Yannina!




 In onze afsluitronde kreeg Lander zijn welverdiende boekenwurmkroon en mocht Karell grabbelen met haar volle ' high five - kaart '. Een dikke proficiat, allebei!



Omdat we vandaag geen turnen hadden ( sportdag voor de 2de graad ), konden we deze namiddag eens goed doorwerken in ons onderzoeksschrift.

We maakten met verf, houtskool, toverstiften, glitterlijm,...  een creatieve verwerking over onze zintuigen, die we goed gebruikt hadden tijdens onze integratie - wandeling met de kleuters.
Sommige kids schreven ook iets bij hun verwerking: knap hoor!

Als afsluiter vulden we ons brevet in om te kijken als we alles goed onthouden hadden over
 ' zintuigen '. En Kirsten zag dat het goed ging :-) !
 












In de afsluitronde lieten we trots ons onderzoeksschrift aan onze klasgenoten zien. Omdat we allemaal supergoed gewerkt hadden, mochten we nog even buiten van het zonnetje gaan genieten: joepieeeeeeeeeee!



















 









Lieve schatjes, wat was ik na de grote speeltijd superblij met zoveel  bloemetjes van jullie: dank jullie wel!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten