maandag 18 mei 2015

Geld inzamelen voor onze schooltuin

In de namiddag bracht Kathleen een bezoekje in onze klas.  Samen met haar medestudente Lynn studeert ze aan de lerarenopleiding lager onderwijs aan de PXL. Voor hun eindwerk helpen de studentes ons om de schooltuin op te vrolijken.


De kinderen van de tweede graad belden vorige keer al enkele bedrijven op met de vraag om ons te sponsoren. Zoetig &Zo besloot ons koekjes te schenken. Die moesten natuurlijk wel nog opgehaald worden. Dus ging er een groepje ze samen met Kirsten halen. We gebruikten de naamstokjes om te kiezen wie mee mocht met de auto.

 We gaven het adres van Zoetig & Zo in op de GPS en maakten een ritje naar Zonhoven.



Toen we daar aankwamen werden we vriendelijk ontvangen door Birthe.


We mochten een kijkje nemen in haar zaak en zagen dat ze net bezig was aan een taart. Het leek net alsof de taart bedekt was met klei. Natuurlijk was dit "eetbare klei", we mochten er zelfs een stukje van proeven.


Er stond ook een mooie oude weegschaal. Die zag er heel anders uit dan de weegschalen die wij thuis en op school gebruiken. 


Maar natuurlijk waren we in de eerste plaats gekomen om de koekjes op te halen. Ze zagen er heel mooi en lekker uit en zullen morgen (dinsdag 19 mei) om 15u verkocht worden.







Toen we in school aankwamen was de rest van de klas ook al flink aan het werk. Er werden, samen met Kathleen, wafels gebakken om te kunnen verkopen.





Andere leerlingen waren dan weer bezig met het maken van mooie etiketten voor het zakje waar we de wafels in gaan steken. En er was nog een groepje dat hard werkte aan het ontwerpen van posters, die we zullen ophangen aan ons winkeltje.




Jeff en Laura gingen in de afsluitronde onze koekjes in de andere klassen laten zien, om reclame te maken voor morgen.



Het was een drukke, maar erg leuke namiddag. Een dikke dank je wel, Kathleen!

Morgen zullen we de geschonken koekjes en zelfgemaakte wafels om 15u verkopen in de speelzaal. Voor een zakje koekjes betaal je €1 en voor een wafel €0,50. 


1 opmerking: