vrijdag 8 mei 2015

Actua - ronde en onze robots

Na ons leesatelier luisterden we samen met het 2de leerjaar naar de actua - ronde. Onze journalisten van de week waren Manuel en Noëmie.

Manuel vertelde ons dat de bijen uit de natuur in Limburg bijna uitgestorven zijn. Bijen zijn nochtans heel belangrijk voor de bloemen. In het krantenartikel stond een website vermeld waar je als school een starterskit kan bestellen om een bijenhotel te maken. Natuurlijk lieten we daar geen gras over groeien en hebben we ons onmiddellijk ingeschreven. Manuel, je mag fier zijn op jezelf: heel knap uitgelegd!

Noëmie had een krantenartikel bij, waarin stond dat er een prinsesje geboren was. Het is het kersvers dochtertje van prins William en prinses Kate uit Engeland. Met deze mooie foto willen ze hun schattig baby'tje aan heel de wereld tonen. Het meisje kreeg maar liefst drie namen van haar ouders. Ook in onze klas zijn er heel wat kinderen met een tweede of derde naam; meestal is dat de naam van een peter of meter, opa of opa. Wat heb je thuis je actua - ronde goed voorbereid, Noëmie!











In de voormiddag werkten we ( na onze godsdienst - islam of zedenleerles ) verder aan onze vrije teksten, muurposters of tekeningen in het praatrondeboek.

Net voor de middagpauze stelden we onze afgewerkte werkstukken voor in de kring.

Janneke en Noor maakten een poster van ' de helft '.

Yara las haar mooie vrije tekst voor.

Kyana schreef een brief naar haar mama.


Yarne tekende in ons praatrondeboek.


Laura tekende haar knuffel, waarover ze verteld had, in ons praatrondeboek.

Joke had vandaag het boek van Franky, dat ze uit de bib geleend had, bij. Een paar weken geleden had Kristie buiten net hetzelfde boek voorgelezen en tekenden we toen de voorontwerpen van onze robots.

Deze namiddag staken we in de creaklas de handen uit de mouwen en begonnen we in groepjes met het maken van onze robot.
Eerst  nog eens goed de tekeningen bekijken in het boek van Joke, dan even overleggen met de groepsleden welke materialen we allemaal gingen gebruiken en ACTIE!

De robots beginnen er al leuk uit te zien, maar ze zijn nog niet klaar. We kijken al uit naar onze volgende ' robotknutselnamiddag '.

Als alle robots afgewerkt zijn, zullen we samen met de kleuters en het 2de leerjaar onze kunstwerken aan iedereen voorstellen.


























Geen opmerkingen:

Een reactie posten