woensdag 3 december 2014

Proefje met de eerste sneeuw!

Vanmorgen vertelde Andreas tijdens de beroepenronde dat zijn mama in de bibliotheek van Genk werkt. Ze gaat meestal mee met de bibtruck, samen met Ann of Jo. De bibtruck bestaat nu 10 jaar en wordt 's morgens telkens naar een andere school gebracht. Andreas toonde ons foto's van de bibtruck, hoe die er vroeger uitzag. De buitenkant ziet er nu helemaal anders uit. In een bibliotheek is er ook een groot magazijn met natuurlijk veel boekjes, dvd's en c.d.'s. De jongens van onze klas hingen aan de lippen van Andreas toen ze hoorden dat zijn papa in het leger werkt. Hij is een piloot en mag dus regelmatig vliegen. Wat kwamen er veel vragen en reacties... Goed gedaan, Andreas!


Kyana wilt, als ze groot is, graag babysitten want ze houdt ervan om kleine kindjes te verzorgen. Omdat honden en katten de lievelingsdieren zijn van Kyana, vindt ze ' dierendokter ' ook een mooi beroep. De papa van Kyana werkt aan auto's en mag soms auto's naar buiten rijden om ze te testen en de mama van Kyana werkt in een bedrijf waar ze vuilbakken maken. Fijn verteld, Kyana!
 


Omdat Yves zijn spulletjes van de techniekronde vorige week vergeten was, liet hij ons vandaag trots zijn zelfgemaakte kikker zien. Door verschillende vraagjes van Kirsten en de andere kinderen, kunnen we nu zelf ook eens zo'n leuke kikker maken met een w.c. - rolletje. Mooi gemaakt, Yves!





Joke had vanmorgen van thuis een grote zak met hard sneeuw meegenomen naar ons klasje. Gisterenavond heeft het voor de 1ste keer gesneeuwd ( joepie! ) en er lag deze morgen nog wat sneeuw op de trampoline van Joke. Na de speeltijd onderzochten we samen wat we nodig hebben om sneeuw en / of ijs snel te laten smelten. De kinderen haalden zand op de speelplaats en Kirsten had nog suiker, bloem en zout in de klas van weeg - en knutselactiviteiten.

Eerst wilden de kids graag eens voelen aan de sneeuw en natuurlijk... als je sneeuw in je handen houdt smelt het snel door je lichaamstemperatuur. Maar als de wegen vol ijs en sneeuw liggen, moet er een andere oplossing zijn om veilig te kunnen rijden. Wat strooien die vrachtwagens dan?

Het werd al heel snel duidelijk: het kommetje met zout smolt erg snel!

De rest van de zak sneeuw hebben we in de wasbak gelegd om te kijken hoe lang het duurt vooraleer de sneeuw helemaal gesmolten zal zijn.




Sneeuw verdelen over 4 kommetjes:






Zand over de sneeuw:

 Bloem over de sneeuw:

 Suiker over de sneeuw:



 Zout over de sneeuw:




In onze afsluitronde kwam Jitse, het babybroertje van Janneke, samen met zijn mama nog even langs. Zo konden we trots onze zelfgemaakte ' Jitse - mobiel ' met gedrukte tutjes en strijkkralenletters   afgeven. Jitse was er duidelijk blij mee, want hij heeft zelfs mooi gelachen naar ons!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten