zondag 14 december 2014

Korte, maar leuke week!

 Noëmie uit ons klasje is grote zus geworden van Esmée. Een dikke proficiat, lieve meid en natuurlijk ook aan de ouders en de andere grote zus Chloë! Geniet ervan met jullie vijfjes...


 In de techniekronde van deze week liet Amber ons trots hele mooie figuren zien, die ze van strijkparels gemaakt had. Ze legde goed uit, wat de verschillende stappen zijn om te komen tot zo'n knap resultaat. Goed gedaan, Amber!






Noor had een hele grote bak met een gedraaide ijzeren buis bij en de kids wisten meteen waarvoor deze gebruikt wordt. Het vake van Noor had dit gemaakt en we vonden het heel leuk om het eens te proberen: spannend... zou de ' tuuuuut ' snel gaan?  Yara en Kirsten geraakten het verst! We namen ook een kijkje aan de onderkant om te zien wat je allemaal nodig hebt om zo'n leuk spel te maken.
Fijne techniekronde, Noortje!



























Donderdagvoormiddag kochten we heel wat spulletjes in ons klaswinkeltje en leerden we veel bij over ' de euro '. Wat waren we enthousiast om te kopen en te betalen: heel fijn!








Donderdagnamiddag was onze turnmeester Seppe ziek en maakten we, samen met het 2de leerjaar, mooie collages over ' afval '. Op de blog van Marjan  kunnen jullie foto's van deze leuke activiteit zien:
http://tweedeleerjaaronthemove.blogspot.be/2014/12/mooie-collages-over-afval-sorteren.html


Tot nu toe stelden alle kinderen van het 2de leerjaar een krantenartikel voor tijdens onze actua - ronde, maar nu zullen ook de jongens en meisjes uit het 1ste leerjaar aan de beurt komen.
Alexander beet vrijdag de spits af en hij deed dat supergoed! Hij had een krantenartikel bij over een jonge bestuurster die een ongeval kreeg. Gelukkig kwam ze er zonder veel kleerscheuren uit, maar ze had wel een speciale nummerplaat: FACEBOOK! Natuurlijk kwamen hier heel wat reacties van de kinderen uit voort...




Omdat Manuel deze week 6 jaar werd, stelde hij zijn levenslijn met schattige foto's voor. Hij had ook badzout met zijn naam bij. Alle mensen die hem kwamen bezoeken kregen er zo eentje: origineel hé! En we leerden Konijntje en Dino'ke kennen: de lievelingsknuffels van Manuel. Fijn verteld, jongen!










Vrijdagnamiddag begonnen we aan onze nieuwjaarsbrief. Voor het eerst schreven we onze brief en Kirsten zag dat het goed was: dikke duim, flinke kids! Terwijl onze verf aan het drogen was, konden we genieten van de heerlijke cupcakes van Manuel: eigenlijk te mooi om op te eten... die Ninja's! Nog een hele dikke proficiat met je 6de verjaardag, Manuel!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten