donderdag 25 april 2013

Lauranne... 8 jaar!

Nadat we hard gewerkt hadden om een goed resultaat te krijgen op onze rekentoetsen, stelden we onze onderzoekjes voor. Want uit de praatronde van maandagmorgen kwamen weer heel wat leuke onderzoeksvragen... Kaim had een brandweerboek bij en er stond een kikvorsman in. Maar wat is een kikvorsman? De papa van ChloĆ« had gezegd dat ze soms veel adrenaline heeft als het bijna slaaptijd is. Wat betekent eigenlijk dat moeilijk woord ' adrenaline ' ?  Feyza had een ketting met een rijstkorrel aan en wou graag weten hoe dat gemaakt werd. In onze frigo zat ook nog een onderzoeksvraag van Sigi: hoe ontstaat een lavasteen? Gelukkig vonden we allemaal een antwoord op onze vragen met de hulp van onze computers en onze documentatie. Op schooltv keken we ook nog een leerrijk filmpje over lavastenen: dat is natuurlijk altijd fijn, zo'n filmpje dat duidelijk uitgelegd wordt met leuke beelden erbij!




Na onze turnles vierden we de verjaardag van Lauranne: ze werd 8 jaar tijdens onze boerderijklassen. Een dikke proficiat, lieve Lauranne!
Toen ons buikje goed gevuld was met heerlijke fruitsla ( waarvoor dank aan de mama en oma van Lauranne ), genoten we buiten nog wat van het zonnetje!












Geen opmerkingen:

Een reactie posten