donderdag 18 april 2013

Eitjes bakken

Tijdens onze superleuke boerderijklassen leerden we op een echte boerderij veel bij over de voeding en de verzorging van koeien. Vandaag was het de beurt aan een ander boerderijdiertje: de kip. Kirsten had een interessant krantenartikel bij over kippen: hierop  zagen we de groei van een kuikentje in een ei, verschillende soorten eieren, de delen van een kip,... Iedereen moest vandaag ook een ei meenemen naar de klas: veel kinderen hadden scharreleieren bij, maar er waren ook eieren van kippen met vrije uitloop en biologische eieren uit de eigen tuin bij! Omdat het leuker is voor de kinderen om alles zelf te doen, gebruikten we het stappenplan uit het kinderkookboek dat Free een tijdje geleden had meegenomen.
 
 











Nadat onze eitjes gebakken waren, konden we ons eitje versieren met groentjes die we zelf gesneden hadden. En daarna was het smultijd: amai, wat was dat lekker... zo vers, warm eitje bij ons boterhammetje!


 


 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten