dinsdag 4 december 2012

Onderzoekjes

Vandaag hebben verschillende kinderen weer leuke onderzoekjes gedaan, die even in de ' frigo ' voor bewaring stonden ( wegens andere activiteiten zoals liedje maken voor de sint, knutselen voor de sint, verjaardagen,... ).

Kaim en Thijs gingen buiten op zoek naar verschillende soorten zand. Dit onderzoekje kwam tot stand doordat Kaim tijdens een vakantie - ronde woestijnzand bij had. Buiten vonden ze speelzand, aarde, ' werkzand ' en potgrond. We konden zien dat de kleur van de soorten zand anders was ( van geel zand tot zwart zand ), maar ook het gevoel aan onze vingers. Kaim vertelde dat sommige soorten zand door de natuur zijn ontstaan en dat andere soorten zand worden gemaakt in een fabriek. Knap hé!





Free had gisteren een vergrootglas met een spin bij en wilde graag weten wie ' de loep ' bekend heeft gemaakt. Samen met Milan onderzocht hij ook nog welke personen dikwijls een vergrootglas gebruiken.
Feyza wou graag weten hoeveel tenen een hond heeft en ging samen met haar broer Malik aan de slag. Deze 2 onderzoekjes moeten nog afgewerkt worden.

Tijdens de afsluitronde lazen heel wat kinderen hun brief aan Sinterklaas voor die ze in de creatieve schrijfhoek maakten. Sommige kinderen bedankten de Sint al en anderen ( bij wie de Sint nog niet is langs geweest ) maakten een verlanglijstje...





Doris toonde trots haar gemaakte herfstboom van garen en Selim en Serafino waren heel blij, dat ze na lang wachten, ook eens aan de slag konden in onze populaire bouwhoek.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten