dinsdag 9 oktober 2012

Korte week

Vanmorgen zijn we, na een dagje heerlijk genieten thuis, aan een nieuwe schoolweek begonnen... Het zal een korte, maar drukke en leuke week worden.
 Donderdagnamiddag gaan we in de straat waar Kaim woont kastanjes rapen: wie zou ons om 13u kunnen brengen naar Maasmechelen?
Vrijdagnamiddag gaan we zwemmen. Wij zijn nog steeds op zoek naar één of meer ouders, die ons een handje kunnen helpen bij het begeleiden van de kinderen tijdens de zwemopdrachten...

Net zoals elke dinsdag zijn we deze morgen gestart met ons leesatelier. Terwijl de kinderen van het 2de leerjaar in groepjes gingen lezen met lieve mama's en papa's, leerden de kinderen van het 1ste leerjaar de letter ' e ' schrijven. Na een half uurtje wisselden we en gingen de ' beginnende lezertjes ' goed oefenen. Het 2de leerjaar leerde de hoofdletter F van Free, Feyza, Frankrijk, Fons,... mooi schrijven.

Namiddag kregen alle kinderen de kans om hun onderzoekje, dat ze vorige week voorbereid hadden, voor te stellen.Onze fotograaf van de week is Feyza. En ze deed het heel erg goed hé?

Het groepje van Chloë leerde ons veel bij over Italië: de vlag, het betaalmiddel, het klimaat, de godsdienst,...  De ouders van Free zijn naar Italië geweest en we wilden dit land wel eens onderzoeken.



Senne en Kaim vertelden ons wat een mascotte is. Tijdens de Karrewiet - aflevering van vorige week werd iets verteld over een mascotte en we wisten echt niet wat dat was.



Free, Thijs en Sem ( Julie was vandaag afwezig , maar zij heeft ook meegewerkt aan dit onderzoekje ) wisten ons te vertellen dat er meer dan 400 hondenrassen bestaan. Ze zochten ook de uiterlijke kenmerken en het karakter van een labrador op, omdat Free binnenkort een puppylabrador krijgt. En wat blijkt? Het is een hele lieve, trouwe hond die gek is van water en andere dieren. Thijs kon er héél veel over vertellen, want hij heeft thuis al een labrador die naar de naam Mira luistert...


Het groepje van Jade ging op zoek naar de namen van onze Belgische badsteden, want Feyza was naar zee geweest maar ze wist toch niet meer wat dat precies was...


Jullie lezen het... onze dag is weer omgevlogen! Hopelijk krijgen we veel reacties op onze 2 vraagjes...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten