Waarom kokosnoot? Dat kunnen jullie lezen in een artikel van vorige week... Eén groep maakte met Kirsten kokoschocoladekoekjes in onze ' eetzaal van vorig jaar ' en de andere groep maakte met Bianca kokosbolletjes van ricotta. De koekjes hebben we al kunnen proeven en iedereen was het erover eens: ze waren supergoed gelukt! De kokosbolletjes zullen voor morgen zijn, want het mengsel was jammer genoeg te lopend geworden om bolletjes van te maken en staat nu dus een nachtje in de koelkast.
Foto's van het maken van de kokoschocoladekoekjes:
De chocolade afwegen en in stukjes breken |
De chocolade heel fijn snijden |
Het bakmeel, de bruine suiker en de boter afwegen |
Eetlepels gemalen kokos tellen |
Bolletjes draaien van het deeg |
En maar draaien... en draaien... |
De bolletjes plat drukken tot schijfjes |
De koekjes in de oven laten 20 minuten laten bakken |
De koekjes van het bakpapier halen |
Foto's van het maken van de kokosbolletjes:
Jade weegt suiker af |
Eser doet aandachtig de ricotta in de weegschaal |
Milan en Thijs mengen de gemalen kokos, de ricotta en de suiker |
In het mengsel van Selim zit nog een extra ingrediënt: cacaopoeder |
Eser wilt eens even proeven van het mengsel... |
De koekjes roken al wel heerlijk. Ik wil ze ook wel eens proeven hoor :)
BeantwoordenVerwijderen