dinsdag 25 september 2012

Mmmm, hoe lekker!

Namiddag hebben we de handen uit de mouwen gestoken om iets lekkers te maken met kokosnoot.
Waarom kokosnoot? Dat kunnen jullie lezen in een artikel van vorige week... Eén groep maakte met Kirsten kokoschocoladekoekjes in onze ' eetzaal van vorig jaar ' en de andere groep maakte met Bianca kokosbolletjes van ricotta. De koekjes hebben we al kunnen proeven en iedereen was het erover eens: ze waren supergoed gelukt! De kokosbolletjes zullen voor morgen zijn, want het mengsel was jammer genoeg te lopend geworden om bolletjes van te maken en staat nu dus een nachtje in de koelkast.

Foto's van het maken van de kokoschocoladekoekjes:

De chocolade afwegen en in stukjes breken

De chocolade heel fijn snijden

Het bakmeel, de bruine suiker en de boter afwegen

Eetlepels gemalen kokos tellen

Bolletjes draaien van het deeg

En maar draaien... en draaien...

De bolletjes plat drukken tot schijfjes

De koekjes in de oven laten 20 minuten laten bakken

De koekjes van het bakpapier halen






 Foto's van het maken van de kokosbolletjes:

Jade weegt suiker af

Eser doet aandachtig de ricotta in de weegschaal

Milan en Thijs mengen de gemalen kokos, de ricotta en de suiker

In het mengsel van Selim zit nog een extra ingrediënt: cacaopoeder

Eser wilt eens even proeven van het mengsel...

1 opmerking:

  1. De koekjes roken al wel heerlijk. Ik wil ze ook wel eens proeven hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen