vrijdag 13 februari 2015

Leuke kindercarnavalstoet in Genk!

Noor en Amber waren vanmorgen ( na het leesatelier ) onze journalisten van de week.

Noor vertelde over het schip Concordia dat een ongeval had gehad, omdat de kapitein in ondiep water gevaren was. De kapitein werd ook gestraft, omdat hij de toeristen die op het schip aanwezig waren niet had helpen redden. Gelukkig waren er duikers die heel wat mensen hielpen, maar er zijn ook jammer genoeg veel mensen gestorven. Noor toonde ons een mooi boekje met verschillende foto's van het schip, voor en na het ongeval. Wat heb je dat fijn verteld, lieve meid!

Amber had een artikel gekozen over koning Filip. Hij was in Genk ( jawel, waar onze school ligt en veel van ons wonen ) op bezoek bij ' De uitdaging '. ' Dat is een club, waar je kan leren boksen. De koning vond het een heel goed sportinitiatief. Goed gedaan, vrolijke Amber!

Toen de meisjes klaar waren, keken we nog een nieuwsfragment over het bezoek van koning Filip en een kort filmpje met heel wat foto's van het schip en de reddingsactie.
Het was een geslaagde actua - ronde!










Namiddag deden we met alle kindjes van onze school ( behalve de allerkleinsten ) mee aan de kindercarnavalstoet in Genk Centrum. Het werd een superleuke tocht met veel blije gezichtjes, geweldige carnavalmuziek en een heerlijk zonnetje. En het mag zeker gezegd worden:wat waren we mooi in onze ' Valentijnkostuums '!

Dank je wel aan iedereen die geholpen heeft met het maken van de kostuums en aan alle mensen die fijn met ons hebben meegewandeld ( en een extra oogje in het zeil hielden )!




prins Manuel en prinses Janneke





Wat een toffe carnavalsfeer in de bus!







Een geweldige clown: zie je hem?

























Zijn we niet cool?





Ook nog wat foto's van ons Valentijnshoekenwerk deze week:
























 Deze week kwam Esther, de mama van Noëmie, ook even langs zodat we onze zelfgemaakte
' tutjesmobiel ' voor kleine Esmée konden afgeven. De tutjes en letters hadden we met verschillende technieken versierd: met waterverf, met pandakrijtjes en ecoline, ecoline blazen met een rietje,...

We wensen jullie heel veel supermomenten met jullie vijfjes!



Een fijne carnavalvakantie voor iedereen met hopelijk lekker veel snoepjes en ook wat zon hé... tot gauw! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten