woensdag 11 februari 2015

In ons carnavalskostuum!

Vanmorgen heel wat vrolijke kleurtjes op de speelplaats, want we mochten onze leukste carnavalsoutfit uit de kast halen. Wat zagen we er allemaal super uit!
























De verrassingsronde was vandaag een kiesronde. Luca vertelde ons dat hij deze week voor de 1ste keer karate zal gaan doen: een gevechtssport, waar verdedigen centraal staat. Hij kende nog geen karate-oefeningen, maar hij wist wel al dat je kleurengordels kan verdienen als je goed je best doet en dat karate op een mat wordt gedaan. Je moet ook groeten, als je de mat op - en afgaat. Als Luca zijn karate - outfit heeft, brengt hij het eens mee naar onze klas. Familie van Lylas en Romeo doen karate, dus zij konden wel enkele ' karatemoves ' voordoen. Fijn verteld, Luca!




Alexander wist meteen dat hij voor techniekronde zou kiezen. Thuis maakte hij een mooie powerpoint, waarin hij ons liet zien wat er allemaal in zijn auto zit en hoe hij zijn auto kan laten rijden. Na zijn voorstelling ging Alexander over tot actie en laadde hij zijn auto op. Zo kon de auto telkens een klein stukje rijden. En dat vonden de kids natuurlijk leuk hé! Alexander vertelde ons ook nog dat zijn auto niet enkel via een batterij opgeladen kan worden, maar ook met een zonnepaneeltje. Als de zon niet schijnt, kan dit ook met fel licht van een zaklamp. Superknap gedaan, Alexander!










 We leerden deze voormiddag ook de letter ' ui ' van uil, kuil, huis, buik,...


In onze afsluitronde speelde Amber nog even voor ons op haar djembe. Mooi, meid! Omdat we allemaal zo enthousiast waren, zullen we morgen nog eens gaan experimenteren met verschillende muziekinstrumentjes.





Dank je wel, Laura, voor het maken van onze Valentijnkroontjes!
 
 Dank je wel, mama's van ons klasje, voor het maken van onze Valentijnkostuumpjes!



Namiddag was er een  kleine receptie voor alle prinsen en prinsessen Carnaval uit Genk in jeugdhuis Rondpunt 26. Onze school werd vertegenwoordigd door prins Manuel en prinses Janneke. Manuel en Janneke kregen een mooie medaille en lint om aan te doen op de kindercarnavalstoet, die vrijdag zal doorgaan. In de boekentas van de kids zit een brief met alle informatie over de stoet.







Een foto met schepen Annick Nagels, die in ' Potloodje ' komt te staan.

Een gekke bekkenfoto, want het is carnaval hé!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten