dinsdag 10 juni 2014

Hiep hiep hoera voor Syrah!

Na ons heerlijk verlengd weekend begonnen we vanmorgen, na ons leesatelier, met een levenslijnronde... want Syrah werd gisteren een jaartje ouder. We konden heel wat leuke foto's zien en Syrah kon ook heel veel vertellen over de foto's: haar 1ste carnaval, balletles met haar beste vriendin Celeste, haar communie,...In de verjaardagsdoos zat de lievelingsknuffel van Syrah; op het hoedje van Bumba beet ze altijd, toen ze klein was. Haar 1ste schoentjes hadden maat 21 ( amai, zo groot... maar nu heeft Syrah ook al maat 35... ) en haar 1ste pyjama is gedragen door haarzelf, haar broertje en haar babypop.
 







Omdat Syrah voor elke periode een ander blad had gebruikt, deden we nog even een extra oefening. De bladen in de juiste volgorde leggen, de periodes benoemen en dan aan elkaar vastplakken... teamwork!







Na onze rekenlessen en de middagpauze trokken we naar buiten, want zelfs met ventilator en open ramen was het echt te warm in onze klas...
 
Eerst gingen we een kijkje nemen in ons klastuintje; wat zijn onze wortel - komkommer en pastinaakplantjes weer goed gegroeid! Ze staan echt mooi groen en gezond! Maar ze worden dan ook goed verzorgd door onze tuinman / tuinvrouw van dienst...
 


Dan was het tijd voor onze wekelijkse klasraad en Serafino had een goed idee; een buitenkraantje, om onze gieters te vullen voor de tuintjes en natuurlijk ook om aan te drinken bij warm weer... We stellen het voor in de kinderraad.


 
Syrah trakteerde ons buiten ook nog op lekkere wafeltjes... dat smaakt toch altijd hé! Een dikke proficiat met je 8ste verjaardag, lieve Syrah!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten