woensdag 25 juni 2014

Heerlijke fruitcocktails!

Jaja, nu begint het schooljaar echt wel op zijn einde te lopen hé... want vandaag deden we ons laatste schoolatelier. Met hopelijk heel wat zon en genot in verschiet maakten we tijdens het kookatelier heerlijke fruitcocktails.
 
We begonnen met het wassen, schillen en in stukjes snijden van heel wat soorten fruit, dat de kinderen zelf meebrachten van thuis.
 






Al het gesneden fruit werd verzameld in een grote kom...











Dan deden appel - kerssap bij ons vers gesneden fruit en mengden we alles heel goed...



Eén van de kinderen zei spontaan:" Oh, bij zo een cocktail zit meestal zo een leuk parasolletje en er liggen er in de creaklas, denk ik ... "  Maar natuurlijk is het veel leuker als we zoiets zelf maken dus handen uit de mouwen en kleuren, knippen en plakken.






En dan was het eindelijk tijd om te proeven als ons fruitcocktail goed gelukt was. We deden wat water aan de rand van ons glaasje, zodat de suiker er goed aan bleef plakken en vulden ons glaasje rijkelijk. Ons zonnig rietje erin en helemaal klaar om te genieten!










De fruitcocktail was echt heerlijk en fris... dat kan je wel zien aan de gezichtjes!






En natuurlijk lieten we Carmen ook eens proeven van onze zelfgemaakte cocktail...




Wat was dat weer een supergeslaagd kookatelier: fijn, lekker en héééél mooi om te zien hoe klein en groot samenwerkten en elkaar met veel plezier hielpen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten