zondag 1 december 2013

Week 12: weer omgevlogen!

Week 12 zit erop! Deze week leerden de kids van het 1ste leerjaar de letters ' ij ' en ' z ', terwijl het 2de leerjaar hun zelfgemaakt ou / au verhaal afwerkte. Alle kinderen van onze klas kregen deze week ook een rekentoets.

Woensdag was het voor de 1ste keer dit schooljaar spelletjesronde; ja, de dobbelsteen beslist hé...en de kinderen waren er natuurlijk héél blij mee. Romeo bracht het spelletje ' Bunny Hop ' mee; hierbij kon je konijntje sprongen vooruit gaan door een kaartje te trekken maar... opgepast voor het clickkaartje, want dan kan je konijntje in een gat vallen en moet je terug helemaal vooraan beginnen.
Arvid leerde ons een supertof kleispel kennen, waarbij we zelf onze pionnen van klei mochten maken. Maar ook in dit spel waren valkuilen, want je pion kon gepureerd worden: wat was dat lachen!












Donderdag vertelde Amira ons dat ze met haar zus en mama woensdagnamiddag koekjes had gebakken en ze had ook aan ons gedacht: hoe lief! Ze waren echt lekker, Amira!




Vrijdag keken we tijdens de actua - ronde naar een aflevering van het kinderjournaal. Dit doen we om de twee weken: de ene week Karrewiet, de andere week zijn er altijd 2 kinderen ' journalist van de week ' en zorgen ze voor een krantenartikel. Nadat we goed geluisterd en gekeken hadden, gingen we in groepjes aan de slag. We maakten een webschema, met de belangrijkste woorden uit Karrewiet. Dit hadden we al klassikaal gedaan, maar nu vond Kirsten dat we er wel klaar voor waren... Als afsluiter stelde elke groepje enthousiast zijn webschema voor en we leerden veel bij van elkaar... Wat hebben jullie dat goed gedaan voor een 1ste keer: doe zo verder, flinke kids!










Namiddag kregen we een Sinterklaasaftelkalender en we zagen meteen dat het nu echt niet meer lang duurt... voordat de lieve Sint met zijn Pieten op bezoek komt in onze school.We leerden een Sinterklaasgedicht en maakten onze aftelkalender mooi, om mee naar huis te nemen en op te hangen. Onze geknutselde Sinten en Pieten uit hoekenwerk zijn ook bijna afgewerkt...





Onze Julie werd ook een jaartje ouder en trakteerde ons op heerlijk zelfgemaakte cupcakes en speculaasjes. Een dikke proficiat, lieve meid! En dank je wel voor ons klaskado: een leuk bingospel, waarmee we getallen tot 100 kunnen oefenen... we kijken er al naar uit!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten