vrijdag 14 juni 2013

Actua- ronde en een integratie - activiteit

Nadat we weer goed en leuk geoefend hadden met onze lees( groot )ouders tijdens ons leesatelier, was het tijd voor onze actua  - ronde. Anouk en Selim waren dit keer aan de beurt en ze konden niet meer wachten om te beginnen...

Anouk had een krantenartikel bij over een nachtzwaluw en zij wist hier heel veel over te vertellen. Zo zou een nachtzwaluw 50 cm lang zijn als hij zijn vleugels uitstrekt en op de kaart van Vlaanderen liet ze ons zien dat er de meeste nachtzwaluwen in de buurt van Hechtel - Eksel zijn... Sigi en Kaim toonden ons met behulp van de bordlat  hoe lang dat precies is. Anouk had ook hele mooie foto's bij van deze vogelsoort, die zich overdag rustig houdt en 's nachts heerlijk rondvliegt.






Selim had een krantenartikel bij over Jiroemon Kimura. Dat was een Japanse man, die pas gestorven is en 116 jaar is mogen worden: daarmee is hij de oudste man ter wereld!


Het laatste uur voor de middagpauze kwamen de oudste kleuters op bezoek naar ons klasje en gingen de kinderen van het 1ste leerjaar spelen in de klas van Kristie. We leerden ons eerste woordje ' ik ' in stukjes snijden en plakken. Omdat Kirsten merkte dat we toch al heel wat lettertjes kenden, plakten we de letter m, s, ... voor het woordje ' ik ' en ... we kregen nieuwe woordjes: mik, sik,...



We zochten in de grote, rode letterdozen de juiste letters om het woordje ' ik ' te leggen en nadien moesten we de lettertjes terug op de juiste plaats opruimen, zodat we volgend schooljaar in een ordelijke doos kunnen werken.




We kregen ook een ik - boekje, waarin verschillende opdrachten stonden: omcirkelen hoeveel jaar we zijn, een letterschilderij maken van de 1ste letter van onze naam,... Maar er stonden zoveel opdrachten in en een uurtje is zoooo... snel om, zodat we voor de 1ste keer huiswerk mee naar huis kregen van Kirsten: joepie!!!



Lieve, enthousiaste kleuters... jullie hebben dat superflink gedaan en ik kijk er al naar uit om jullie te verwelkomen in ons klasje in september!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten