donderdag 12 januari 2017

Bekertelefoons maken

Tijdens het 2de trimester zullen de kinderen andere verrassingsrondes kunnen gooien met de dobbelsteen:familieronde , hobbyronde, gezonde voedingsronde, vroeger en nu ronde, techniekronde  en kiesronde. In de huiswerkkaft steekt een briefje met meer uitleg over onze nieuwe rondes.

Gisteren waren Gloria en Ellie aan de beurt met een 1ste vroeger en nu ronde.

Gloria had een hele oude telefoon van haar nonno meegenomen. Natuurlijk moesten we daar wel erg voorzichtig mee zijn, want het was echt wel een mooi antiek stuk.
Gloria kon ons heel veel vertellen over de verschillen tussen de antieke telefoon en een telefoon die we nu gebruiken.

Ellie liet ons muziek horen met een platenspeler van haar mama. Ze had verschillende langspeelplaten meegenomen en we luisteren naar een leuk liedje van Maya.
Ook Ellie legde ons alles van naaldje tot draadje uit.

Gloria en Ellie, jullie mogen trots zijn! Het was een supertoffe en leerrijke vroeger en nu ronde.

















Volgende week woensdag zijn Amber en Emre aan de beurt met een familieronde.



Vanmorgen keken we naar een Karrewietaflevering. De kids merkten meteen op dat het niet de juiste dag was voor onze actua- ronde, maar morgen zal Hannes zijn levenslijn voorstellen vandaar dat we het een dagje vervroegd hebbenπŸ˜ƒ.

Nadat we goed naar Karrewiet geluisterd en gekeken hadden, gingen we voor het eerst per 2 zelf schrijven i.p.v. tekenen wat we gezien hadden. En Kirsten ... die zag dat het goed was: KNAP GEDAANπŸ’ͺπŸ’ͺπŸ’ͺ! 











In de voormiddag oefenden we ook onze nieuwe letter ' ie ' goed in met de letterdoos, flitskaartjes, ...
Ellie toonde ons ook welke spulletjes met de letter ' ie ' er in het letterkoffertje zaten: bier, frietjes, kaartjes met de namen Ellie en Jolie, een rietje en kaartjes met de cijfers 4 en 10.

Dikke duim, Ellie met de letter ' ie ' πŸ˜€!







Omdat Gloria gisteren tijdens de verrassingsronde een telefoon meegebracht had, leek het ons een tof idee om zelf een telefoon te maken.

Dus schoten we deze namiddag in actie en begonnen we aan onze bekertelefoon. Er waren verschillende soorten bekertjes en touwtjes, zodat we kunnen ontdekken wat het best werkt.

Wat vonden we dat echt leuk om te doen! Sommige bekertelefoons konden al worden uitgetest: geweldig!

Morgen gaan we er verder aan werken, zodat alle kinderen zo'n speciale telefoon mee naar huis kunnen nemen πŸ“žπŸ“žπŸ“ž.












Geen opmerkingen:

Een reactie posten