dinsdag 22 januari 2013

Schaatspret!

Vanmorgen zijn we gestart met een leuke les over ' Voeding in vakjes '. Het werd niet door Kirsten, maar door een mevrouw van De Voorzorg gegeven. En we mochten voor één keer eens les volgen in de klas van de 3de graad ( wow! ), omdat zij een groot magneetbord hebben! Eerst luisterden we naar een grappig verhaal van prins Dikkie en prinses Gezond. Prinses Gezond wou niet meer dat ze opgesloten werd in een donker kamertje van het kasteel. Daarom ging ze met prins Dikkie op pad en leerde hem de voedingsdriehoek kennen. Daarna gingen we zelf aan de slag! We moesten telkens bij verschillende tekeningen in een kader zoeken welke groep uit de voedingsdriehoek ontbrak. Het was echt heel leerrijk! Wist je bijvoorbeeld al dat we best 7 bekers water per dag drinken en 2 stukken fruit eten? En dat een klein stukje vlees of vis per dag voldoende is? Natuurlijk werd er ook gezegd dat we niet te veel dingen uit de restgroep ( chips, taart, frieten,... ) mochten eten, maar dat het af en toe ( bij een feestje of op een gezellig avondje ) best wel eens mocht!














Na de speeltijd kreeg het 2de leerjaar een rekenles, terwijl het 1ste leerjaar ijverig in zijn contractwerk werkte. Elke dinsdag staat er ook een godsdienstles gepland en toen we onze boterhammetjes in ons buikje hadden, konden we eindelijk vertrekken naar de activiteit waar we al zooooo.... lang naar uitkeken: schaatsen!

Nadat we allemaal onze schaatsen aan hadden ... oef, dat duurde even!... gingen we moedig het gladde ijs op! Het was voor sommigen met vallen en opstaan, maar overal  kon je lachende gezichtjes zien... Zeker iets om nog eens over te doen! Dank je wel aan alle mama's, papa's, oma's en opa's die voor ons vervoer zorgden!






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten