donderdag 26 januari 2012

Boodschappen

Vandaag zijn we verschillende buurtwinkels gaan bezoeken. Eén groep wandelde naar de krantenwinkel en de slager, terwijl de andere groep naar de bakker en de fruitwinkel ging. We lazen het boodschappenlijstje voor en rekenden zelf af aan de kassa.Ook vergeleken we de breedte van de voordeuren en de openingsuren van alle winkels en leerden we de verkeersborden kennen, die we tegenkwamen tijdens onze wandeling.
De groep die de bakker bezocht maakte trouwens een superlange, niet geplande wandeling omdat de eerste bakker gesloten was... maar gelukkig werden we bij de 2de bakker verwend en mochten we een lolly kiezen.
Tijdens het maken van een foto hebben we nog héél hard moeten lachen  want ... Kirsten haar gelddoosje en opdrachtenblad ging waaien en ze kreeg het maar niet gevangen :-)
Op de terugweg naar school brachten we nog een chocoladebroodje langs bij Sam, de broer van Anouk, om hem een beetje op te vrolijken, want hij was erg verkouden. Moe, maar vol verhalen ... zagen we de andere groep op school terug. Dankjewel Martine om tijdens je vrij uur met ons mee te komen.

Oooh ... jammer, de bakker is gesloten !

In de fruitwinkel


De deur is "5 voetstappen' breed

Kijk eens wat we gekocht hebben

De deur is '6 voetstappen' breed

Gelukkig is er nog een andere bakker in Termien

Betalen bij de slager




Véél beterschap, Sam !

1 opmerking:

  1. Het was heel leuk denk ik want Lotte had veel verhalen over haar uitstap! Super gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen